好学英文网:英语作文阅读资源分享平台!
标签:英语  来源:网络整理  作者:本站整理  发布时间:2011-05-26  ★★★加入收藏〗〖手机版
摘要:Historians tend to tell the same joke when they are describing history education in America. It’s the one __1__ the teacher standi…

好学英文网导读:Historians tend to tell the same joke when they are describing history education in America. It’s the one __1__ the teacher standing in the schoolroom door __2__ goodbye to students for the summer and calling __3__ them, “By the way, we

2011年大学英语四级词汇试题与考点解析(20)

Historians tend to tell the same joke when they are describing history education in America. It’s the one __1__ the teacher standing in the schoolroom door __2__ goodbye to students for the summer and calling __3__ them, “By the way, we won World War II.”

The problem with the joke, of course, is that it’s __4__ funny. The recent surveys on __5__ illiteracy (无知) are beginning to numb (令人震惊): nearly one third of American 17-year-olds cannot even __6__ which countries the United States __7__ against in that war. One third have no __8__ when the Declaration of Independence was __9__. One third thought Columbus reached the New World after 1750. Two thirds cannot correctly __10__ the Civil War between 1850 and 1900. __11__ when they get the answers right, some are __12__ guessing.

Unlike math or science, ignorance of history cannot be __13__ connected to loss of international __14__. But it does affect our future __15__ a democratic nationand as individuals.

The __16__ news is that there is growing agreement __17__ what is wrong with the __18__ of history and what needs to be __19__ to fix it. The steps are tentative (尝试性) __20__ yet to be felt in most classrooms.

1.A) about B) in C) for D) by

2.A) shaking B) waving C) nodding D) speaking

3.A) in B) after C) for D) up

4.A) rarely B) so C) too D) not

5.A) historical B) educational C) cultural D) political

6.A) distinguish B) acknowledge C) identify D) convey

7.A) defeated B) attacked C) fought D) struck

8.A) sense B) doubt C) reason D) idea

9.A) printed B) signed C) marked D) edited

10.A) place B) judge C) get D) lock

11.A) Even B) Though C) Thus D) So

12.A) hardly B) just C) still D) ever

13.A) exclusively B) practically C) shortly D) directly

14.A) competitiveness B) comprehension C) community D) commitment

15.A) of B) for C) with D) as

16.A) fine B) nice C) surprising D) good

17.A) to B) with C) on D) of

18.A) consulting B) coaching C) teaching D) instructing

19.A) done B) dealt C) met D) reached

20.A) therefore B) or C) and D) as

1. A 2. B 3. B 4. D 5. A

6. C 7. C 8. D 9. B 10. B

11. A 12. B 13. D 14. C 15. D

16. D 17. C 18. C 19. A 20. B

1.语境题.本题解题的关键是搞清楚句中的one所指代的内容.分析前一句话可知,本句中的one所指代的是前一句中的the same joke.而空格后面的内容是讲这个笑话的内容,考察四个选项,可知应该选择about,意思为关于.

2.词汇搭配题.分析本句话可知,填入的词语需要满足结构*(动词)...to...,并且还要意思通顺.考察四个选项可以知道正确答案为wave,wave goodbye to的意思为向...挥手说再见.本题很容易选择speak,speak的搭配为speak to sb,是中间不能加任何成分的.

好学英文网

好学英文网

如何用6个月全面提高英语口语能力
  在我大学的前两年,我的英语能力和绝大多数的大学二年级学生一样:笔下英语尚可,口语能力薄弱。大学的后两年里我的口语能力取得了较大的进…
  • 好学触屏公众号虎力全开、杨帆起航!
  • 四大名著全套小学生版注音版
  • 诗词中的科学全4册
  • 曹文轩系列儿童文学全套画本